I din kundvagn:
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

7 sätt att säljpeppa dig själv inför vårsäsongen


Sveriges största och populäraste tipsbrev om att starta eget
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Känns det som om det här året inte riktigt har dragit igång för fullt än? Känner du på det sättet kan du vara övertygad om att alla andra gör det också, inklusive dina kunder. Det gäller att komma upp i varv och helst snabbt. Säsongen är faktiskt kort. Här kommer några praktiska tips för att peppa både dig och (blivande) kunder.

Säljcoachen Ulla-Lisa Thordén ger dig 7 tips på hur du kan säljpeppa dig inför vårsäsongen.

1. Vilka personer nådde du aldrig i våras? Gör en kort lista och släng dig på mailen eller telefonen NU och föreslå ett uppstartsmöte för er båda. Roligare att komma igång tillsammans – och om kunden inte är köpsugen så kanske vederbörande har tips att ge dig.

2. Fundera ut en ny tjänst eller paketera dina produkter på ett nytt sätt NU. Nyheter är roligare för både dig och kunderna! Psykologisk sanning att vi alla gärna provar något nytt som skapar en förnyelse på något vis som vi tycker verkar attraktiv.

3. Gå samman med andra kollegor bland företagare och genomför en ”bokningsdag” av nya möten NU, om det ingår i din säljstrategi. Träna varandra, tävla i korta pass, ta en frukt eller fika i pausen och skriv upp på en tavla de möten ni får in. Och alla är vinnare i slutet av dagen! Gör sedan en kul afterwork som ni bestämmer tillsammans.

4. Starta en twitterstorm ihop om ett tema som angår de flesta (om du nu är på twitter). Se vilka vägar dina budskap får! Kanske får du själv nya infallsvinklar eller värdefulla kontakter. I vilket fall måste du tänka till och det är nyttigt.

5. Dela upp ditt säsongsmål i de veckor och dagar som är kvar på året för dig. T ex en miljon uppdelat på 20 veckor är 50.000 i veckan d v s 10.000 per vardag. Är det nåbart? Du kan justera uppåt eller nedåt, beroende på din prognos. Men betänk att det är lättare att nå mindre mål, nära i tiden än att sikta mot ett högre längre bort! Kinesiskt ordspråk: ”varje resa börjar med ett första steg.” Vilket blir ditt NU?

6. Skamlös reklam här! Köp min senaste bok ”22 sätt att sälja bättre” – alla som läst den tycker att de fått massor av rolig peppning på 100 sidor och värt varje krona.

7. Gör något NU! Det känns så gott att ha kommit igång eller hur?


Ulla-Lisa Thordén l Säljcoach, föreläsare och författare
Republic l ulla-lisa@republic.se
Twitter: ulthorden


Över 50 000 lyckliga läsare kan inte ha fel!

Rivstart - så startar du ditt företag och lyckas inom ett halvår - med garanti

"Det sägs att bra affärsidéer inte växer på träd. Men det gör de - nästan. Nu finns nämligen en svenska bok fylld av smarta idéer för dig som vill starta eget. Vem vet,... det kanske blir den viktigaste bok du läst".
Tidningen Amelia

"Rivstart handlar om hur man hittar sin marknad och snabbt börjar tjäna pengar på sin affärsidé".
Entreprenör

"Massor av tips och idéer om hur man hittar sin marknad och snabbt börjar tjäna pengar på sin affärsidé".
Computer Sweden

"Informationsdelen är gedigen".
Platsjournalen

"En handbok i att starta eget som börjar med drivkraften och idéerna istället för pappersjobbet. Författaren ger en mängd konkreta tips om affärsidéer och marknadsföring".
Arbetsmarknaden

"Den här boken kortfattat är: Underbar. Den hjälper dig att lösa massor av frågor som poppar upp när du bestämt att det är dags att starta eget. Du får både vägledning och information som hjälper dig att utveckla dina drömmar"
Eridiania, The Living stone home clean

"Rivstart har gett mig ALLT! Till att börja med hur det fungerar att driva företag. Sedan smarta detaljer som skapar så mycket mer inspiration och disciplin att varje dag ta allt ansvar för så många olika områden. Bokföring och marknadsföring är bara en början."
Fredrik Lange, Unitdata

"Klockren kicka igångbok för de som känner sig lite osäkra!"
Per Sydäng, Despec Sweden AB

"Rivstart är en bok som fick mig att våga ta tag i det som kändes svårt bl.a att sälja, sticka ut och några tips om att inte jaga kunder som tar kraft och inget ger och mycket mycket mer."
Monica Sundell, sundell utveckling

"Hjälpte mig till att våga ta steget att starta eget. Boken avdramatiserade hela grejen med att starta företag."
Lars Jonsson, Yttra Konsumentkommunikation

"Alla konkreta, kaxiga tips i de ämnen jag precis gått och funderat som bäst på hur jag skulle lösa! Jag blev helt eld & lågor när jag hittade boken på biblioteket och tänkte:" Den här boken MÅSTE jag köpa!"
Åsa Karlström, Fin Trädgård

"Utan Rivstart hade jag aldrig fått loss tummarna och startat eget."
Pål Arthursson, Globograf Sverige AB

Läs fler recensioner och få mer information om boken Rivstart

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?