I din kundvagn:
Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

9 skäl till varför du ska säga upp dig och starta eget


Sveriges största och populäraste tipsbrev om att starta eget
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Alldeles för många i Sverige har det alldeles för tråkigt på jobbet. De har inget att säga till om, tycker att chefen är knäpp (det finns andra ord också) och känner att de inte får något för all tid de lägger ner på jobbet varje dag.

Känner du igen dig i det så kan du vara en bra kandidat för att starta eget istället. Den här sajten finns för att putta dig framåt mot att starta eget istället för att gå och harva för andra hela ditt liv.

Så ta emot de här ”puttarna” om varför du ska sluta din anställning och bli fri istället.


1. Just nu byter du bara din tid mot pengar
Allvarligt talat – hur kul är det att vet att du bara tjänar pengar när du går till jobbet och att det är ett företag (och inte du) som bestämmer vad du ska tjäna och att det finns en gräns för det som det är osannolikt att komma över.

2. Just nu har du begränsad kontroll
När som helst kan ledningen hitta på tråkiga saker som påverkar dig. De kan göra saker du inte håller med om alls - och att du har betalt för att finna dig i det. Hur kul är det?

3. Just nu kan du bara en sak
De flesta som är anställda blir experter på en liten del här i livet. I ett eget företag får du lära dig allt och får hela bilden istället för en lite skärva. Livet är kort. Glöm inte det. Man måste ta chanserna när man ser dem även om de ser lite läskiga ut vid första anblicken.

4. Just nu är ditt jobb inte så spännande som det skulle kunna vara
Startar du eget kan vad som helst hända. Det är inte alltid kul, men du kommer aldrig titta upp på klockan och undra om den har stannat.

5. Just nu är du mer som ett barn än som en vuxen på många sätt
Anställda kan lätt hamna i ett farligt beroendeförhållande till sin arbetsgivare där de gör saker de inte vill för att behålla jobbet. Jag hör om anställda kompisar som måste söka om sina jobb och kanske gör andra saker bara för att få vara kvar. Hur orkar de det? Som företagare tar du hand om dig själv istället.

6. Just nu har du ingen riktig frihet
Varje år i mars ungefär får många anställda fylla i semesterlistorna och komma med önskemål om när de ska få vara lediga. Företagare bestämmer själva när det passar att vara lediga och kan ta en dag då och då och göra vad de vill. Som företagare kan du lägga arbetstiden mer flexibelt.

7. Just nu tjänar du inte pengar när du sover
Eftersom du just nu bara byter din tid mot pengar och inte får betalt för mer än den tid du lägger in så missar du det som händer i ett eget företag efter ett tag – det börjar komma in pengar av sig själv när företaget får ett eget liv. Tänk dig själv vad spännande det kommer att bli.

8. Just nu skyller du bara ifrån dig
Du säger att det inte riktigt passar in i ditt liv att starta eget just nu. Att barnen är små, att taket behöver målas, att det fattas pengar. Undanflykterna kan vara vilka som helst men faktum är att de bara är blaj. Du hinner sätta av lite tid varje dag, varje vecka för att undersöka och komma ett steg närmare ditt företagande.

9. Just nu får du en Rivstart
Rivstart ger dig just nu den spark i baken du behöver för att komma igång. Läs medan du har ångan uppe.

Nu måste du väl ändå vara övertygad

Över 50 000 lyckliga läsare kan inte ha fel!

Rivstart - så startar du ditt företag och lyckas inom ett halvår - med garanti

"Det sägs att bra affärsidéer inte växer på träd. Men det gör de - nästan. Nu finns nämligen en svenska bok fylld av smarta idéer för dig som vill starta eget. Vem vet,... det kanske blir den viktigaste bok du läst".
Tidningen Amelia

"Rivstart handlar om hur man hittar sin marknad och snabbt börjar tjäna pengar på sin affärsidé".
Entreprenör

"Massor av tips och idéer om hur man hittar sin marknad och snabbt börjar tjäna pengar på sin affärsidé".
Computer Sweden

"Informationsdelen är gedigen".
Platsjournalen

"En handbok i att starta eget som börjar med drivkraften och idéerna istället för pappersjobbet. Författaren ger en mängd konkreta tips om affärsidéer och marknadsföring".
Arbetsmarknaden

"Den här boken kortfattat är: Underbar. Den hjälper dig att lösa massor av frågor som poppar upp när du bestämt att det är dags att starta eget. Du får både vägledning och information som hjälper dig att utveckla dina drömmar"
Eridiania, The Living stone home clean

"Rivstart har gett mig ALLT! Till att börja med hur det fungerar att driva företag. Sedan smarta detaljer som skapar så mycket mer inspiration och disciplin att varje dag ta allt ansvar för så många olika områden. Bokföring och marknadsföring är bara en början."
Fredrik Lange, Unitdata

"Klockren kicka igångbok för de som känner sig lite osäkra!"
Per Sydäng, Despec Sweden AB

"Rivstart är en bok som fick mig att våga ta tag i det som kändes svårt bl.a att sälja, sticka ut och några tips om att inte jaga kunder som tar kraft och inget ger och mycket mycket mer."
Monica Sundell, sundell utveckling

"Hjälpte mig till att våga ta steget att starta eget. Boken avdramatiserade hela grejen med att starta företag."
Lars Jonsson, Yttra Konsumentkommunikation

"Alla konkreta, kaxiga tips i de ämnen jag precis gått och funderat som bäst på hur jag skulle lösa! Jag blev helt eld & lågor när jag hittade boken på biblioteket och tänkte:" Den här boken MÅSTE jag köpa!"
Åsa Karlström, Fin Trädgård

"Utan Rivstart hade jag aldrig fått loss tummarna och startat eget."
Pål Arthursson, Globograf Sverige AB

Läs fler recensioner och få mer information om boken Rivstart

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen


Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?
Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till den här sajten i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart, men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss). Skicka också ett mail till stefan@redaktionen.se så vi vet


Artikeln är skyddad med Google authorship


Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?