I din kundvagn:
Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Starta Eget-ordlista  -  STARTA GYM

Så du vill starta ett gym? Kul. Den här sidan ger dig som vill öppna ett gym tips och råd om vad du ska tänka på för att lyckas med ditt gymföretag. Häng med och läs tipsen.


1. Först och främst - grattis - det har aldrig varit ett bättre klimat för att tjäna pengar på träning som idag i Sverige. Fler och fler inser fördelarna med att ha en kropp som fungerar. Alla vill inte bli biffar men alla på ett gym är intresserade av att hålla sig i form. Det finns fortfarande stor plats för fler gym och därmed plats för dig att starta gym där du bor.

2. Hur stora ambitioner har du? Vill du öppna ett gym från start som du kan sätta din prägel på eller gå med i något av de franchisekoncept som finns. Fördelen med att köpa in sig i ett koncept är att du inte behöver anstränga dig så mycket när det handlar om profilering, marknadsföring, utrustning och sånt. Nackdelen är att du är styrd och att du kanske inte tjänar lika mycket pengar som om du startar ett gym med en egen profil som du sakta gör känt och som kan få egen bärkraft. Du kan också köpa ett gym som är till salu. Då är allt fixat redan.

3. Gör en affärsplan innan du slår till. Du måste ha koll på pengarna och marknaden innan du slår upp portarna. Många som öppnar gym läser boken Rivstart för att den är konkret och snabb utan babbel. Det du måste skaffa dig koll på är kostnader för allt material, hyra, personal och andra kostnader och dessutom hur du ska få kunderna att komma. Det kostar pengar.

4. Fixa finansieringen. Kostnaden för att öppna ett gym varierar förstås beroende på storlek, läge, och om du vill ha speciell utrustning i gymmet som kan kosta mer. När du vet allt det här så går du till banken.

5. Kan du köpa viss utrustning begagnad? Att starta gym och betala fullt pris för allt är dumt. Viss utrustning, som fria vikter finns det ingen anledning att betala fullt pris för. Kolla runt och se vad du kan få tag i och var du kan spara pengar.

6. Kom på ett bra namn som tilltalar dem som du vill ha som kunder i gymmet. Registrera företag. företagsformer och allt sånt får du också hjälp med i Rivstart

7. Hitta en lämplig lokal. Hyresvärdar kan ställa speciella krav på gym när det gäller dämpning och annat. Du får undersöka vilka krav hyresvärdarna har.

8. Planera gymmet efter lokalen. Du behöver ha någon slags reception, duschar och en relaxdel och allt måste passa in i dina planer för olika träningsutrymmen i ditt gym.

9. Anställ och utbilda din personal. Du vill ha trevlig personal som hjälper kunderna att komma in, svara i telefonen och sälja medlemskort. Du kan också behöva anlita personliga tränare som jobbar hos dig men är egna företagare. Du tar en del av deras intäkter som provision för att du hjälper dem att få kunder.

10. Se över ditt försäkringsskydd. Ring ditt försäkringsbolag och hör vilka villkor de ställer för att försäkra ditt gym.

11. Jobba hårt med marknadsföringen. Ett bra tips är att läsa Gerillaföretagaren för att få idéer som är billiga (boken innehåller mer än 1000 konkreta marknadsföringstips).

12. Bjud en gymägare på lunch. Åk till ett gym som inte kommer att känna av konkurrensen från dig (i en annan stad kanske) och bjud på lunch och ställ alla frågor du bara kommer på direkt till honom/henne. Det är det allra bästa sättet att få reda på vilka fallgroparna är. Och vem vet, ni kanske börjar samarbeta och låter varandras kunder träna gratis på gymmen.


Lycka till med dina planer. Om du bara jobbar lika hårt med företaget som du gör på gymmet så kommer du att lyckas. Läs gärna vidare i vår stora starta eget-guide

Över 50 000 lyckliga läsare kan inte ha fel!

Rivstart - så startar du ditt företag och lyckas inom ett halvår - med garanti

"Det sägs att bra affärsidéer inte växer på träd. Men det gör de - nästan. Nu finns nämligen en svenska bok fylld av smarta idéer för dig som vill starta eget. Vem vet,... det kanske blir den viktigaste bok du läst".
Tidningen Amelia

"Rivstart handlar om hur man hittar sin marknad och snabbt börjar tjäna pengar på sin affärsidé".
Entreprenör

"Massor av tips och idéer om hur man hittar sin marknad och snabbt börjar tjäna pengar på sin affärsidé".
Computer Sweden

"Informationsdelen är gedigen".
Platsjournalen

"En handbok i att starta eget som börjar med drivkraften och idéerna istället för pappersjobbet. Författaren ger en mängd konkreta tips om affärsidéer och marknadsföring".
Arbetsmarknaden

"Den här boken kortfattat är: Underbar. Den hjälper dig att lösa massor av frågor som poppar upp när du bestämt att det är dags att starta eget. Du får både vägledning och information som hjälper dig att utveckla dina drömmar"
Eridiania, The Living stone home clean

"Rivstart har gett mig ALLT! Till att börja med hur det fungerar att driva företag. Sedan smarta detaljer som skapar så mycket mer inspiration och disciplin att varje dag ta allt ansvar för så många olika områden. Bokföring och marknadsföring är bara en början."
Fredrik Lange, Unitdata

"Klockren kicka igångbok för de som känner sig lite osäkra!"
Per Sydäng, Despec Sweden AB

"Rivstart är en bok som fick mig att våga ta tag i det som kändes svårt bl.a att sälja, sticka ut och några tips om att inte jaga kunder som tar kraft och inget ger och mycket mycket mer."
Monica Sundell, sundell utveckling

"Hjälpte mig till att våga ta steget att starta eget. Boken avdramatiserade hela grejen med att starta företag."
Lars Jonsson, Yttra Konsumentkommunikation

"Alla konkreta, kaxiga tips i de ämnen jag precis gått och funderat som bäst på hur jag skulle lösa! Jag blev helt eld & lågor när jag hittade boken på biblioteket och tänkte:" Den här boken MÅSTE jag köpa!"
Åsa Karlström, Fin Trädgård

"Utan Rivstart hade jag aldrig fått loss tummarna och startat eget."
Pål Arthursson, Globograf Sverige AB

Läs fler recensioner och få mer information om boken Rivstart


Om författaren: Stefan Ekberg har skrivit ett trettiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen


Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen


Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?
Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till den här sajten i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart, men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss). Skicka också ett mail till stefan@redaktionen.se så vi vet


Artikeln är skyddad med Google authorship


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Starta eget här:

Sveriges största tipsbrev om att starta eget - helt gratis att prenumerera på

I tipsbrevet Starta eget får du smarta tips och konkreta verktyg som hjälper dig att lyckas bättre med ditt företag.

Starta eget är Sveriges största tipsbrev om att starta eget med drygt 140 000 prenumeranter.

Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med Starta-egetböcker från Bokförlaget Redaktionen.

Exempel på Sveriges största brev om att starta eget ser du här.

Fyll i din e-postadress i rutan:
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.<< Tillbaka till ordlistanSveriges största tipsbrev om att starta eget - helt gratis att prenumerera på

I tipsbrevet Starta eget får du smarta tips och konkreta verktyg som hjälper dig att lyckas bättre med ditt företag.

Starta eget är Sveriges största tipsbrev om att starta eget med drygt 140 000 prenumeranter.

Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med Starta-egetböcker från Bokförlaget Redaktionen.

Exempel på Sveriges största brev om att starta eget ser du här.

Fyll i din e-postadress i rutan:
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.