I din kundvagn:
Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Starta Eget-ordlista  -  MYSTERY SHOPPING

Mystery shopping är en form av marknadsundersökning som beställs av till exempel en butikskedja för att granska och se till så att kundservicemål upprätthålls. För att det här ska kunna göras anlitar företag särskilda företag som är experter på att utvärdera service och annat som beställarföretaget vill ha granskat.

Bakgrundstanken är att företag utgår från att de riktiga kunderna inte själva hör av sig till företag och berättar om sina kundupplevelser och därför måste anlita mystery shopping-företag för att göra det åt dem.

En mystery shopper kan besöka en butik med ett särskilt syfte, t ex att vara en missnöjd kund och se hur personalen hanterar situationen. När besöket är avklarat skickar den som gjort besöket en rapport till företaget och berättar hur det gick

Duktiga beställarföretag ser var de måste göra förändringar, hur de måste utbilda och kanske tillrättavisa personalen baserat på resultat av besöket.


<< Tillbaka till ordlistanSveriges största tipsbrev om att starta eget - helt gratis att prenumerera på

I tipsbrevet Starta eget får du smarta tips och konkreta verktyg som hjälper dig att lyckas bättre med ditt företag.

Starta eget är Sveriges största tipsbrev om att starta eget med drygt 140 000 prenumeranter.

Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med Starta-egetböcker från Bokförlaget Redaktionen.

Exempel på Sveriges största brev om att starta eget ser du här.

Fyll i din e-postadress i rutan:
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.