I din kundvagn:
Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Kom bort från jobbångesten efter semestern- 4 konkreta tips


Sveriges största och populäraste tipsbrev om att starta eget
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Semestern lider mot sitt slut och det är dags att ladda inför jobbstarten. Är du en av alla dem som våndas inför ännu en höst med samma arbete? Då ska du fortsätta läsa. Här kommer nämligen fyrstegsguiden för dig som har ett beslut att fatta: är det dags att ta steget mot något nytt?

Många svenskar – närmare bestämt 1,8 miljoner, enligt en undersökning av TRR – funderar på att byta jobb, men tvekar. Vissa har en tydlig idé om vad de vill göra istället, andra är mest allmänt missnöjda och vill bort från sitt nuvarande arbete.
Oavsett vilken kategori man tillhör, kan det vara svårt att komma fram till ett beslut. Vågar jag? Kan jag? Är jag beredd att prioritera bort annat? Risken är stor att fastna i ett icke-beslut medan tiden går.
I boken Från jobbdröm till drömjobb – dags att ta steget? finns en guide för dig som tvekar. Fyra konkreta steg mot ett aktivt beslut om ditt framtida arbetsliv. Här får du ett smakprov:

1. Se nyktert på ditt utgångsläge
Utvärdera din situation som den ser ut idag. Vad i ditt nuvarande jobb vill du behålla och vad vill du förändra? Gör också en kritisk granskning av din dröm eller idé och identifiera vilka komponenter som är viktigast för dig.

2. Förstå vad som har hindrat dig hittills
Varför har du inte redan tagit steget? Det spontana svaret brukar vara att man inte har råd eller tid eller att det inte passar just nu. Men under ytan finns ofta helt andra, mer komplexa, anledningar som är viktiga att förstå för att kunna fatta rätt beslut. I boken får du ta del av en rad människors tankar och erfarenheter samt ett frågebatteri för att identifiera vad som hittills hindrat just dig.

3. Se de möjliga vägarna framåt
Om något hittills har hindrat dig, kan det vara värt att fundera över om det finns alternativa vägar framåt. Går det att bryta ned drömmen i mindre delar? Kan du be folk i din omgivning om hjälp? Om du bävar inför att starta eget, kan du få ett liknande jobb som anställd? Osv.

4. Utvärdera – ta steget eller inte?
Även efter att ha gått igenom steg 1-3 ovan kan beslutet vara svårt. En nyckelfråga är vad som skulle kännas värst för dig: att försöka förverkliga din jobbdröm men misslyckas eller att på pensionsdagen ångra att du aldrig gav drömmen en chans?Artikelförfattare:
Sofia Rasmussen www.rasmussenanalys.se
Viktoria Höglund www.viktoriahoglund.com


Över 50 000 lyckliga läsare kan inte ha fel!

Rivstart - så startar du ditt företag och lyckas inom ett halvår - med garanti

"Det sägs att bra affärsidéer inte växer på träd. Men det gör de - nästan. Nu finns nämligen en svenska bok fylld av smarta idéer för dig som vill starta eget. Vem vet,... det kanske blir den viktigaste bok du läst".
Tidningen Amelia

"Rivstart handlar om hur man hittar sin marknad och snabbt börjar tjäna pengar på sin affärsidé".
Entreprenör

"Massor av tips och idéer om hur man hittar sin marknad och snabbt börjar tjäna pengar på sin affärsidé".
Computer Sweden

"Informationsdelen är gedigen".
Platsjournalen

"En handbok i att starta eget som börjar med drivkraften och idéerna istället för pappersjobbet. Författaren ger en mängd konkreta tips om affärsidéer och marknadsföring".
Arbetsmarknaden

"Den här boken kortfattat är: Underbar. Den hjälper dig att lösa massor av frågor som poppar upp när du bestämt att det är dags att starta eget. Du får både vägledning och information som hjälper dig att utveckla dina drömmar"
Eridiania, The Living stone home clean

"Rivstart har gett mig ALLT! Till att börja med hur det fungerar att driva företag. Sedan smarta detaljer som skapar så mycket mer inspiration och disciplin att varje dag ta allt ansvar för så många olika områden. Bokföring och marknadsföring är bara en början."
Fredrik Lange, Unitdata

"Klockren kicka igångbok för de som känner sig lite osäkra!"
Per Sydäng, Despec Sweden AB

"Rivstart är en bok som fick mig att våga ta tag i det som kändes svårt bl.a att sälja, sticka ut och några tips om att inte jaga kunder som tar kraft och inget ger och mycket mycket mer."
Monica Sundell, sundell utveckling

"Hjälpte mig till att våga ta steget att starta eget. Boken avdramatiserade hela grejen med att starta företag."
Lars Jonsson, Yttra Konsumentkommunikation

"Alla konkreta, kaxiga tips i de ämnen jag precis gått och funderat som bäst på hur jag skulle lösa! Jag blev helt eld & lågor när jag hittade boken på biblioteket och tänkte:" Den här boken MÅSTE jag köpa!"
Åsa Karlström, Fin Trädgård

"Utan Rivstart hade jag aldrig fått loss tummarna och startat eget."
Pål Arthursson, Globograf Sverige AB

Läs fler recensioner och få mer information om boken Rivstart

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?