I din kundvagn:
Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

12 fantastiska saker som händer med dig när du startar eget


Sveriges största och populäraste tipsbrev om att starta eget
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Man behöver inte vara slipad som en diamant när man startar sitt företag. Slipningen kommer med tiden. Det är väldigt intressant för mig att se vad som händer med människor efter ett tag. Den som tränar styrketräning får ganska stora muskler på ett år. Den som startar ett företag får en annan typ av muskler.


Se här hur du kommer att förändras på ett år som företagare:

1. Du kommer inte att vänta på att bli räddad. Det här är otroligt kul att se hos folk som startar eget. Om du normalt blir handfallen av en punktering på bilen mitt i natten på en tom väg kommer du att inte se den som ett olösligt problem eftersom du har blivit så van vid att lösa saker själv.

2. Du kommer att veta mycket mer vad du vill ha och inte vara rädd att jaga efter det av den enkla anledningen att du tränat upp din förmåga att se mål som något viktigt och vettigt i livet.

3. Du kommer plötsligt att se hur spännande det är att jobba. Jag säger inte att det alltid kommer att vara kul, men det kommer sällan att vara tråkigt.

4. Du släpper skitsaker. Eftersom du hanterar svåra utmaningar hela tiden så får du vardagens skitsaker i ett annat perspektiv. Det handlar om dina relationer också. Du kommer att få det lättare.

5. Du får större krav – och tillfredsställer dem – på livet och din omgivning. Plötslig kommer du att se på andra från ett annat perspektiv. Du kommer att få se gnällspikar du aldrig tänkt på. Värme där du aldrig sett den och du kommer att vilja göra livet roligare.

6. Du inspirerar andra. Andra människor som umgås med dig kommer att få del av den energi du skickar ut och du kommer att hjälpa dem att nå sina mål också.

7. Du kommer att förstå samhället bättre. När du är en del av näringslivet kommer du att intressera dig mer för samhällsutveckling på olika plan. Du kanske också kommer att bli argare på en del saker, som till exempel var alla pengar du betalar i skatter och avgifter egentligen tar vägen.

8. Du kommer att orka vänta på saker. Andra människor spelar på lotto för att de inte orkar vänta ett år på resultat. Du bygger sakta men säkert upp något mycket stabilare och när du ser att det fungerar kommer du att sluta begära omedelbar behovstillfredsställelse.

9. Du blir bättre på att kommunicera. Som företagare har du varje dag kontakter med olika människor och lär dig att hantera dem – en kunskap som du tar med dig i ditt privatliv också.

10. Du blir bättre på att lösa problem. Det där krånglet med myndigheterna som dyker upp i form av blanketter eller annat strul tar du hand om lättare. Du kan också hantera fem hantverkare och i vilken ordning de ska komma för att renovera din sommarstuga eftersom du nu har fått projektledarerfarenheter.

11. Du kommer sluta skjuta upp saker. Ett vanligt problem hos människor är att aldrig bli klar med eller aldrig sätta igång med skrämmande saker. När du är företagare kommer du både lära dig att sätta igång och att avsluta det du påbörjat.

12. Plötsligt har du inte koll på hur många klämdagar det är vid jul, när det är helgdagar och annat – helt enkelt för att det inte spelar dig någon roll längre. Du har hittat det du tycker är kul att göra och bryr dig inte om hur många lediga dagar du har över julen.

Och allt det här kommer att vara självklart för dig efter ett år. När du ser tillbaka på hur du var förut kommer du att skaka på huvudet och undra om det där verkligen var du. Det är fantastiskt.

Är du redo? Läs i så fall vår starta eget-guide

Över 50 000 lyckliga läsare kan inte ha fel!

Rivstart - så startar du ditt företag och lyckas inom ett halvår - med garanti

"Det sägs att bra affärsidéer inte växer på träd. Men det gör de - nästan. Nu finns nämligen en svenska bok fylld av smarta idéer för dig som vill starta eget. Vem vet,... det kanske blir den viktigaste bok du läst".
Tidningen Amelia

"Rivstart handlar om hur man hittar sin marknad och snabbt börjar tjäna pengar på sin affärsidé".
Entreprenör

"Massor av tips och idéer om hur man hittar sin marknad och snabbt börjar tjäna pengar på sin affärsidé".
Computer Sweden

"Informationsdelen är gedigen".
Platsjournalen

"En handbok i att starta eget som börjar med drivkraften och idéerna istället för pappersjobbet. Författaren ger en mängd konkreta tips om affärsidéer och marknadsföring".
Arbetsmarknaden

"Den här boken kortfattat är: Underbar. Den hjälper dig att lösa massor av frågor som poppar upp när du bestämt att det är dags att starta eget. Du får både vägledning och information som hjälper dig att utveckla dina drömmar"
Eridiania, The Living stone home clean

"Rivstart har gett mig ALLT! Till att börja med hur det fungerar att driva företag. Sedan smarta detaljer som skapar så mycket mer inspiration och disciplin att varje dag ta allt ansvar för så många olika områden. Bokföring och marknadsföring är bara en början."
Fredrik Lange, Unitdata

"Klockren kicka igångbok för de som känner sig lite osäkra!"
Per Sydäng, Despec Sweden AB

"Rivstart är en bok som fick mig att våga ta tag i det som kändes svårt bl.a att sälja, sticka ut och några tips om att inte jaga kunder som tar kraft och inget ger och mycket mycket mer."
Monica Sundell, sundell utveckling

"Hjälpte mig till att våga ta steget att starta eget. Boken avdramatiserade hela grejen med att starta företag."
Lars Jonsson, Yttra Konsumentkommunikation

"Alla konkreta, kaxiga tips i de ämnen jag precis gått och funderat som bäst på hur jag skulle lösa! Jag blev helt eld & lågor när jag hittade boken på biblioteket och tänkte:" Den här boken MÅSTE jag köpa!"
Åsa Karlström, Fin Trädgård

"Utan Rivstart hade jag aldrig fått loss tummarna och startat eget."
Pål Arthursson, Globograf Sverige AB

Läs fler recensioner och få mer information om boken Rivstart

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen


Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?
Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till den här sajten i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart, men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss). Skicka också ett mail till stefan@redaktionen.se så vi vet


Artikeln är skyddad med Google authorship


Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Starta eget här:

Sveriges största tipsbrev om att starta eget - helt gratis att prenumerera på

I tipsbrevet Starta eget får du smarta tips och konkreta verktyg som hjälper dig att lyckas bättre med ditt företag.

Starta eget är Sveriges största tipsbrev om att starta eget med drygt 140 000 prenumeranter.

Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med Starta-egetböcker från Bokförlaget Redaktionen.

Exempel på Sveriges största brev om att starta eget ser du här.

Fyll i din e-postadress i rutan:
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.