I din kundvagn:
Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Hälften av alla företagare misslyckas - passa dig för att starta eget om du är fel person!


Sveriges största och populäraste tipsbrev om att starta eget
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Vilken hemsk rubrik! Och det på en sida som ska peppa dig till att våga ta steget och bli företagare.

Hur sjutton går det ihop?
Sanningen är att jag blir galen på alla klämkäcka företagsivrare som viftar med flaggor för att fler ska starta företag i Sverige - oftast har de aldrig haft företag själva (Om det vore så lätt och fantastiskt, varför startar de inte ett företag istället för att vifta med flaggor). De inbillar dig att om du bara vet hur man bokför och betalar skatter så går resten av sig själv.


Sanning 1:
De allra flesta svårigheter du möter som företagare har ett enda botemedel - envishet.

Sanning 2:
90 % av alla företag som går omkull gör det för att den som startar ger upp alldeles för tidigt. De flesta som startar företag har helt enkelt inget tålamod med besvärligheterna som alla möter i början.

Sanning 3:
De flesta människor här i världen är hopplösa drömmare. Som företagare måste man vara en energisk jobbare!

Samvetsfråga:
Är du en energisk jobbare eller en hopplös drömmare?


Tror du att Sveriges älsklingsföretagare nummer 1 - Ingvar Kamprad - har lyckats utan att kämpa för det? Det tog honom 30 år att bygga upp ett gigantiskt företag som startade med att han cyklade runt och sålde vad han kunde på gårdar. Du kanske bara vill ha ett företag som försörjer dig och din familj, det spelar ingen roll - du får samma startproblem som Ingvar Kamprad i alla fall.

Sanning 4:
Om du har kapaciteten att ta emot med- och motgångarna i ditt företag så har du en MYCKET stor chans att lyckas som företagare. Om du ger upp har du INGEN chans att lyckas. Och vet du, det är samma sak för alla företagare. För att lyckas måste du sluta vara rädd för motstånd.

Jaha, och hur blir man orädd? Det är lättare sagt än gjort. Men den huvudsakliga nyckeln till oräddhet är att fortsätta kämpa och vara inställd på att det kommer att vara så och framför allt i början, innan du hittat alla de där sköna personerna som kallas kunder. Det handlar om att ta spjärn och jobba hårt varje dag. (Det man gör varje dag blir till slut en vana och det är den man behöver utveckla för att få det där modet att ta motgångarna).


P.S Jag vet en annan sak också (och alla jag känner som driver framgångsrika företag vet samma sak): När du väl sprängt muren med din envishet så tackar du dig själv varje dag för att du tog klivet ut från ekorrhjulet

Storsäljaren om att LEDA sitt liv (inte bara leva det)

Så blir du framgångsrik - utan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund

"Jag vill från djupet av mitt hjärta säga TACK och åter TACK för att du har skrivit boken "framgångsrik".
Den har på riktigt förändrat mitt liv. Gett mig smärtsamma insikter om mig själv som jag nu arbetar stenhårt med att förändra. Jag har bloggat och instagrammat om hur fantastisk den är och rekommenderar den till alla jag känner. Mitt ex är min ständiga följeslagare i handväskan, nerlusad med hundöron, tankar, funderingar och svar och den tänker jag behålla. Nu tar jag steget med något jag drömt om alldeles för länge och det är du som är en stor del i att jag vågar. Tack för att du skrev denna bok och tack för att du har förändrat mitt liv."

Tina, putasmellonme.com

"Har du sett Jumanjii Stefan? Några barn hittar ett spel som har ett eget liv. När de går nära spelet hör de en trumma inne i spelet. Så är din nya bok. Jag öppnade den och läste. Och skrattade och grät. Hjärtat slår fortare när jag läser. Nu ligger den på mitt nattduksbord och jag hör hur den trummar. Jag har aldrig läst något så fantastiskt i hela mitt liv. Jag vet inte vad jag ska säga."
Elin Eriksson, Malmö

"Jag har läst många så kallade framgångsböcker i mitt liv, det har ALDRIG hänt att jag läst ut en bok så fort.
Vilken känsloresa!! Hade högläsning för min man, ( jag brukar göra så när hans entreprenörshjärna brinner för mycket). Den här boken är helt unik, det finns en del i denna genre, men ingen som beskrivs på ett sådant pedagogiskt, träffsäkert sätt. Man känner trovärdigheten, man känner, energin, man känner all den kraft du lagt ner och det skapar respekt!! Med ett mod och ett sätt att bjuda på dig själv i boken, blir den så direkt att det inte går att sluta läsa, det går heller inte att ducka. Tack är ju ett för mesigt ord i dessa sammanhang! Men i alla fall, Tusen tack för att du valt och skriva den här boken. Som mina ungdomar säger DEN ÄGER!!"

Anna Bengelsdorff, Ellos

"Jag läser Framgångsrik och får den ena aha-upplevelsen efter den andra , jag är nog lite kär dig, för du skriver om mig och du har avslöjat mig . Nu har jag beslutat att mitt arbete de närmaste dagarna består av att läsa, och den här gången LÄSA din bok. Jag tar den till mig, jag antecknar , jag blir glad av dina träffsäkra provokationer, lägger boken ifrån mig för att reflektera, känner igen mig och känner igen min omgivning. Jag har läst böcker om personlig utveckling och karriärutveckling tidigare, begreppen är inte okända och jag har nått olika grad av inspiration, men ( förbjudet ord !!!) nu golvas jag och du öppnar mina ögon. Undrar om det är så här det känns att vara / bli religiös....."
Mia Rieder

"Boken var min resesällskap på flyget nyligen och jag kan sammanfatta att detta var en helt suverän bok: klarsynta, beska droppar serverade på klarspråk i krasshetens bleka lampsken; helbra! Jag har självt byggt bolag på mottot "Framgång är planerad, shit happens" och kan skriva under på allt i din bok med erfarenheter från företagandets skitiga skyttegravar.Jag har läst och studerat i hela mitt nyfikna liv och kan slå fast att detta är den bästa bok om personlig utveckling jag någonsin läst."
Ulf Engerby, Qbranch AB

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen


Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?
Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till den här sajten i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart, men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss). Skicka också ett mail till stefan@redaktionen.se så vi vet


Artikeln är skyddad med Google authorship


Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?