I din kundvagn:
Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Statistik om företagande

Så här ser den statistiska sanningen ut i en rapport från organisationen Företagarna:

Företagare jobbar och sliter mer än andra, men bestämmer själva över en stor del av tillvaron och mår bra av det. Denna huvudslutsats och övrigt i denna rapport bygger i första hand på svar från företagare själva. Frågorna är ställda till dem som är med i Företagarnas panel. Frågorna har ställts vid olika tillfällen och svarsfrekvensen varierar mellan 2 500 och 5 500 svarande.

Materialet visar bland annat följande:

• Nio av tio företagare arbetar även när de är sjuka. Sex av tio går oftast till jobbet fastän de är sjuka, tre av tio arbetar hemifrån. Endast en av tio tar ledigt när de blir sjuka. (Företagarnas panel)

• En stor del har ingen semestervecka alls och de flesta företagare tar högst tre veckors semester. Nästan var femte företagare (18 %) uppger att de inte tagit ut en enda semestervecka under det gångna året. Endast var tredje företagare har tagit minst 4 veckors semester. (Småföretagsbarometern/SIFO)

• Företagare arbetar i snitt 20 procent mer. 42,2 timmar per vecka för företagare mot 34,8 timmar per vecka för anställda. (SCB:s Arbetskraftsundersökningar)

• Mer än var tredje företagare jobbade som vanligt under påskens helgdagar (Företagarnas panel)

• En typisk företagare bor i villa, har privata sjuk- och pensionsförsäkringar och äger aktier/fonder. Knappt var tredje har fritidshus och/eller båt. Sportbilar är dock sällsynt. (Företagarnas panel)

• Mer än varannan svensk kan tänka sig att bli företagare och drygt var fjärde vill helst vara det. Bara 10 procent är det. (NUTEK)

• Inkomsten varierar mycket inom företagargruppen. Det speglar dels drivkrafterna bakom valet att bli företagare (se nästa punkt), dels visar det på den gamla sanningen att företagande alltid är förenat med en viss osäkerhet.

• Fyra av tio är företagare för att de vill kunna styra sin egen tid. Väldigt få (endast 14 %) är företagare för pengarnas skull. Vanliga motiv är viljan att själv bygga något (41 %), möjlighet att styra den egna tiden (39 %), förverkliga en idé (35 %) och vara sin egen chef (34 %). (Företagarnas panel)

• 85 % av alla företagare är mycket eller ganska lyckliga (21 % är mycket lyckliga). (Företagarnas panel)

Källa. Företagarna.se

Över 50 000 lyckliga läsare kan inte ha fel!

Rivstart - så startar du ditt företag och lyckas inom ett halvår - med garanti

"Det sägs att bra affärsidéer inte växer på träd. Men det gör de - nästan. Nu finns nämligen en svenska bok fylld av smarta idéer för dig som vill starta eget. Vem vet,... det kanske blir den viktigaste bok du läst".
Tidningen Amelia

"Rivstart handlar om hur man hittar sin marknad och snabbt börjar tjäna pengar på sin affärsidé".
Entreprenör

"Massor av tips och idéer om hur man hittar sin marknad och snabbt börjar tjäna pengar på sin affärsidé".
Computer Sweden

"Informationsdelen är gedigen".
Platsjournalen

"En handbok i att starta eget som börjar med drivkraften och idéerna istället för pappersjobbet. Författaren ger en mängd konkreta tips om affärsidéer och marknadsföring".
Arbetsmarknaden

"Den här boken kortfattat är: Underbar. Den hjälper dig att lösa massor av frågor som poppar upp när du bestämt att det är dags att starta eget. Du får både vägledning och information som hjälper dig att utveckla dina drömmar"
Eridiania, The Living stone home clean

"Rivstart har gett mig ALLT! Till att börja med hur det fungerar att driva företag. Sedan smarta detaljer som skapar så mycket mer inspiration och disciplin att varje dag ta allt ansvar för så många olika områden. Bokföring och marknadsföring är bara en början."
Fredrik Lange, Unitdata

"Klockren kicka igångbok för de som känner sig lite osäkra!"
Per Sydäng, Despec Sweden AB

"Rivstart är en bok som fick mig att våga ta tag i det som kändes svårt bl.a att sälja, sticka ut och några tips om att inte jaga kunder som tar kraft och inget ger och mycket mycket mer."
Monica Sundell, sundell utveckling

"Hjälpte mig till att våga ta steget att starta eget. Boken avdramatiserade hela grejen med att starta företag."
Lars Jonsson, Yttra Konsumentkommunikation

"Alla konkreta, kaxiga tips i de ämnen jag precis gått och funderat som bäst på hur jag skulle lösa! Jag blev helt eld & lågor när jag hittade boken på biblioteket och tänkte:" Den här boken MÅSTE jag köpa!"
Åsa Karlström, Fin Trädgård

"Utan Rivstart hade jag aldrig fått loss tummarna och startat eget."
Pål Arthursson, Globograf Sverige AB

Läs fler recensioner och få mer information om boken Rivstart

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen


Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?
Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till den här sajten i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart, men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss). Skicka också ett mail till stefan@redaktionen.se så vi vet


Artikeln är skyddad med Google authorship


Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?