I din kundvagn:
Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

De bästa gratisverktygen för din onlinemarknadsföring


Sveriges största och populäraste tipsbrev om att starta eget
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Finns det något bättre än genvägar?
Istället för att ta den långa vägen kan smarta genvägar i form av verktyg hjälpa dig att arbeta mer effektivt och snabbare. Med tanke på hur mycket vi företagare har att göra under en arbetsdag så är det guld värt att kunna spara dyrbar tid. Dessutom är nätet fullt av gratisverktyg som många gånger är minst lika bra som de som kostar pengar.

Här är tio tips.

Animoto
Video är en marknadsföringsmetod som bara växer idag, och ett av de enklaste sätten att skapa en snygg video med bilder, text och musik till ditt företag är Animoto.

Buzzsumo
För att lyckas med content marketing måste du veta vilket innehåll som fungerar bäst. Buzzsumo analyserar vilket innehåll inom ett ämne eller på en webbplats som presterat bäst i form av delningar i sociala medier. Inspireras sedan av vad som bevisligen fungerar när du skapar eget innehåll.

Canva
Bilder och snygg design blir allt viktigare på webben idag. Canva är det enklaste sättet att skapa snygga bilder att imponera med på webben – även om du anser dig sakna designtalang.

Dropbox
En av de bästa försäkringarna mot tråkigheter är att ha en backup av dina filer online. Dropbox låter dig enkelt och säkert lagra dina filer och sedan når du dem när du vill från alla dina olika enheter. Dessutom kan du dela filerna med andra.

Evernote
Den digitala ålderns egen kom-ihåg-lapp. Verktyget gör det enkelt att spara och organisera anteckningar, webbklipp, bilder, filer, ljud etc med hjälp av din dator, surfplatta eller smartphone.

Last Pass
Att hålla reda på alla dina olika lösenord på nätet är minst sagt en utmaning. Lösenordshanteraren LastPass löser problemet.

Pineberrys SEO-verktyg
Att synas i Googles organiska sökresultat är ett utmärkt sätt att få trafik till din webbplats. Men hur bra sökmotoroptimerad är din sajt egentligen? Pineberrys SEO-verktyg ger dig svaret – och tipsar om förbättringar.

Unroll.me

Har du tröttnat på att din inbox allt som oftast översvämmad av nyhetsbrev som du raderar utan att ens läsa dem? Unroll.me hjälper dig att få överblick över dina prenumerationer så att du snabbt kan avsluta dem du inte vill ha.

WeTransfer
Du har säkert märkt att ditt e-postprogram inte är optimalt när du behöver skicka stora filer till kunder eller kollegor. WeTransfer löser problemet och låter dig skicka filer på upp till 2 GB.

Charlotta Wortzelius | Online Marketing Academycharlotta@onlinemarketingacademy.se |www.onlinemarketingacademy.se


Över 50 000 lyckliga läsare kan inte ha fel!

Rivstart - så startar du ditt företag och lyckas inom ett halvår - med garanti

"Det sägs att bra affärsidéer inte växer på träd. Men det gör de - nästan. Nu finns nämligen en svenska bok fylld av smarta idéer för dig som vill starta eget. Vem vet,... det kanske blir den viktigaste bok du läst".
Tidningen Amelia

"Rivstart handlar om hur man hittar sin marknad och snabbt börjar tjäna pengar på sin affärsidé".
Entreprenör

"Massor av tips och idéer om hur man hittar sin marknad och snabbt börjar tjäna pengar på sin affärsidé".
Computer Sweden

"Informationsdelen är gedigen".
Platsjournalen

"En handbok i att starta eget som börjar med drivkraften och idéerna istället för pappersjobbet. Författaren ger en mängd konkreta tips om affärsidéer och marknadsföring".
Arbetsmarknaden

"Den här boken kortfattat är: Underbar. Den hjälper dig att lösa massor av frågor som poppar upp när du bestämt att det är dags att starta eget. Du får både vägledning och information som hjälper dig att utveckla dina drömmar"
Eridiania, The Living stone home clean

"Rivstart har gett mig ALLT! Till att börja med hur det fungerar att driva företag. Sedan smarta detaljer som skapar så mycket mer inspiration och disciplin att varje dag ta allt ansvar för så många olika områden. Bokföring och marknadsföring är bara en början."
Fredrik Lange, Unitdata

"Klockren kicka igångbok för de som känner sig lite osäkra!"
Per Sydäng, Despec Sweden AB

"Rivstart är en bok som fick mig att våga ta tag i det som kändes svårt bl.a att sälja, sticka ut och några tips om att inte jaga kunder som tar kraft och inget ger och mycket mycket mer."
Monica Sundell, sundell utveckling

"Hjälpte mig till att våga ta steget att starta eget. Boken avdramatiserade hela grejen med att starta företag."
Lars Jonsson, Yttra Konsumentkommunikation

"Alla konkreta, kaxiga tips i de ämnen jag precis gått och funderat som bäst på hur jag skulle lösa! Jag blev helt eld & lågor när jag hittade boken på biblioteket och tänkte:" Den här boken MÅSTE jag köpa!"
Åsa Karlström, Fin Trädgård

"Utan Rivstart hade jag aldrig fått loss tummarna och startat eget."
Pål Arthursson, Globograf Sverige AB

Läs fler recensioner och få mer information om boken Rivstart

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?