I din kundvagn:
Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Alla har talang - vilken är din?


Sveriges största och populäraste tipsbrev om att starta eget
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Att identifiera dina talanger handlar om att vara uppmärksam på dina reaktioner, känna efter i vilka situationer du presterar som bäst. Be personer i din omgivning nämna några av dina styrkor och att var öppen för talanger som visar sig såväl på jobbet som på fritiden. Det menar talangexperten Charlotte Hågård, som är aktuell med boken ”Alla har talang”.

Eftersom våra talanger kommer så naturligt för oss har vi svårt att se att det är något unikt med oss själva. Våra talanger känns så naturliga att de verkar vara sunt förnuft. I själva verket är det sätt du ser på världen helt unikt.

Hitta dina kärntalanger
Ditt återkommande mönster av känslor, beteenden och reaktioner styrs av ditt mentala länksystem. Håll noga koll på dina reaktioner i olika situationer. Dina spontana reaktioner ger dig ledtrådar. De visar på dina starka mentala länkar, dina talangstigar. Vi har alla fyra till sex kärntalanger som vi använder på ett förutsägbart sätt för att få saker gjorda.

Dina kärntalanger samverkar i ett ”framgångsmönster”, ditt unika sätt att mixa och match dina talanger för att nå dina mål. Somliga hittar sina kärntalanger tidigt. Det fina med dina kärntalanger är att oavsett vilka utmaningar och upp- och nedgångar du möter i ditt liv och ditt företagande försvinner inte dina talanger eller blir mindre värda.

Vad är bra med just dig?
Gör en ordentlig självinventering. Vad är det som är unikt och speciellt med dig? Dina spontana reaktioner på olika arbetsuppgifter ger dig en tydlig signal till din unika talang. Det finns andra saker du kan reflektera över. Är du i flödet eller känner du motstånd när du håller på med en arbetsuppgift? Är det här en uppgift som du lär dig lekande lätt eller verkar du aldrig kunna fatta hur det ska gå till? Längtar du till nästa gång du får hålla på? Känner du dig supernöjd och belåten varje gång du håller på med en aktivitet? Då har du hittat rätt väg mot din unika talang.

Ta hjälp av omgivningen när du inventerar dina talanger
Fråga andra vad de tycker att du gör riktigt bra, vad verkar enkelt för dig och när verkar du trivas som bäst och njuta av ditt arbete? De svar du får kan ta dig ett steg närmare identifieringen av dina talanger. Ta vara på alla möjligheter att träna upp din förmåga. Det är lätt att bli distraherad och avledas genom andra aktiviteter som behöver göras. Det krävs disciplin för att hålla fokus på det du gör bäst. Om du är uthållig och villig att lägga ner tid på att dedikerat träna upp dina talanger kan du nå hur som helst.


Charlotte Hågård
Driftigs expert inom Karriär | info@newstart.se
www.charlottehagard.se[/F][/K]


Över 50 000 lyckliga läsare kan inte ha fel!

Rivstart - så startar du ditt företag och lyckas inom ett halvår - med garanti

"Det sägs att bra affärsidéer inte växer på träd. Men det gör de - nästan. Nu finns nämligen en svenska bok fylld av smarta idéer för dig som vill starta eget. Vem vet,... det kanske blir den viktigaste bok du läst".
Tidningen Amelia

"Rivstart handlar om hur man hittar sin marknad och snabbt börjar tjäna pengar på sin affärsidé".
Entreprenör

"Massor av tips och idéer om hur man hittar sin marknad och snabbt börjar tjäna pengar på sin affärsidé".
Computer Sweden

"Informationsdelen är gedigen".
Platsjournalen

"En handbok i att starta eget som börjar med drivkraften och idéerna istället för pappersjobbet. Författaren ger en mängd konkreta tips om affärsidéer och marknadsföring".
Arbetsmarknaden

"Den här boken kortfattat är: Underbar. Den hjälper dig att lösa massor av frågor som poppar upp när du bestämt att det är dags att starta eget. Du får både vägledning och information som hjälper dig att utveckla dina drömmar"
Eridiania, The Living stone home clean

"Rivstart har gett mig ALLT! Till att börja med hur det fungerar att driva företag. Sedan smarta detaljer som skapar så mycket mer inspiration och disciplin att varje dag ta allt ansvar för så många olika områden. Bokföring och marknadsföring är bara en början."
Fredrik Lange, Unitdata

"Klockren kicka igångbok för de som känner sig lite osäkra!"
Per Sydäng, Despec Sweden AB

"Rivstart är en bok som fick mig att våga ta tag i det som kändes svårt bl.a att sälja, sticka ut och några tips om att inte jaga kunder som tar kraft och inget ger och mycket mycket mer."
Monica Sundell, sundell utveckling

"Hjälpte mig till att våga ta steget att starta eget. Boken avdramatiserade hela grejen med att starta företag."
Lars Jonsson, Yttra Konsumentkommunikation

"Alla konkreta, kaxiga tips i de ämnen jag precis gått och funderat som bäst på hur jag skulle lösa! Jag blev helt eld & lågor när jag hittade boken på biblioteket och tänkte:" Den här boken MÅSTE jag köpa!"
Åsa Karlström, Fin Trädgård

"Utan Rivstart hade jag aldrig fått loss tummarna och startat eget."
Pål Arthursson, Globograf Sverige AB

Läs fler recensioner och få mer information om boken Rivstart

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?