I din kundvagn:
Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Jaså, du har inget ishotell


Aktuella och smarta tips om hur du kan jobba bättre med PR
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Jaså, du har inget ishotell. Jaså du har ett litet ¤#!!§ att nå ut i konkurrensen. Bra. Jag menar – hur svårt är det att kalla sig marknadsförare om man har ett ishotell.Det enda man behöver göra är att ringa pressen och säga: Hej, jag har byggt ett hotell av is – det behöver inte marknadsföras mer. Idén var – och är så bra att det inte behövs något annat. En bra marknadsförare är en som visar resultat i konkurrens, som kan visa varför det han/hon kommer med nu utmanar allt annat så bra.

Och eftersom du inte har ett ishotell så ska vi prata om hur du kan göra annars för att sticka ut och slå på trumman med kraft. Vi ska prata om att göra reklamkupper.


5 tips om att göra en reklamkupp

Samla mod
Sluta vara en fegis. Släpp tankarna på att ”inte kan väl jag ringa till 15 tidningar och säga att jag är så trött på regeringens planer att göra si och så att jag tänker nominera min kanariefågel Sven till statsminister”. Ha kul i kuppen. Händer inget så hade du i alla fall det.

Gagna ditt företag med kuppen
Koppla kuppens innehåll till det du säljer. Det går att hitta på hur många kuppidéer som helst, men idén som genomförs ska alltid gagna det du säljer. Fundera över den krassa frågan: Hur ska vi tjäna pengar på det här till slut?

Men den ska gagna andra också
Att släppa iväg 46 800 rosa ballonger över stan måste vara direkt relaterat till något bra för ditt företag – men också för andra. Din protest/hyllning ska vara en röst för många.

Stå för något kontroversiellt
Bestäm dig för att förbjuda ickerökare att komma in i din restaurang. Se till att bryta mot något. Om du tycker illa om en sak, så gör många andra det också. Du ska leta efter dina sympatisörer i en kupp, inte vara orolig över dem som blir arga.

Planera redan nu
Förbered dig på att haka på något aktuellt som snart kommer. Säg att du säljer programvaror – förbered en annons där du tänker ge bort gratis redovisningsprogram till riksdagsledamoten x (=nästa person som tidningarna kommer att avslöja med fusk i reseräkningar eller vad det kan vara). När skandalen är ett faktum fixar du bara en bild på den personen och kör ut i dina annonser. Skandalen kommer, var så säker

Vill du bli expert på PR snabbt?

Läs mer i PR-handboken

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen


Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?
Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till den här sajten i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart, men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss). Skicka också ett mail till stefan@redaktionen.se så vi vet


Artikeln är skyddad med Google authorship


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet PR-tipset här:

Vill du bli expert på PR?
Brevet visar hur du skapar bättre relationer med omvärlden och gör ditt PR-arbete effektivare.

PR-tipset har 4 600 läsare och kom igång 2007.

Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker om marknadsföring från Bokförlaget Redaktionen.

Här läser du exempel på PR-tipset.

Fyll i din e-postadress i rutan:
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.